Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Підтримка окупантів та виправдовування збройної агресії РФ – судитимуть двох мешканців Дніпропетровщини


19.04.2023

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Першотравенської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох громадян за фактами колабораційної діяльності та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, мешканець міста Кам’янське через власний акаунт у забороненій соцмережі поширював контент з проросійських спільнот, а в коментарях закликав підтримати «спеціальну військову операцію».
Мешканка міста Павлограда під час розмов називала збройну агресію РФ внутрішнім громадянським конфліктом та запевняла, що дії окупантів направлені на захист українських територій.
Висновком судово-лінгвістичної експертизи підтверджено наявність у висловлюваннях жінки виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України. 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося співробітниками Управління СБУ в Дніпропетровській області та слідчого відділу відділення поліції №3 Синельниківського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.