Поточний № 4 (1431)

29.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Підтримували збройну агресію рф та закликали до співпраці з ворогом – у колабораціонізмі  підозрюють двох мешканців Кривого Рогу


27.07.2023

За процесуального керівництва Криворізької центральної окружної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, проросійськи налаштовані двоє мешканців м. Кривий Ріг у забороненій соціальній мережі неодноразово розміщували коментарі під публікаціями проросійських груп, в яких вони закликами до підтримки окупаційної адміністрації держави-агресора та схвалювали військових рф.
Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.  
Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих ними матеріалах публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Криворізького районного управління поліції ГУНП області, оперативний супровід - Управлінням СБУ у Дніпропетровській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.