Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Пенсіонерів мають годувати їхні діти?


09.08.2017

Народний депутат України Олексій Мушак висловив думку, що якщо відмовитися від пенсійних виплат в Україні, то у громадян з’явиться можливість більше заробляти. А пенсіонерів мають годувати їхні діти. Нагадаємо, що ця інформація була вміщена у «Сільських новинах» 29 червня ц.р.
«Очевидно ж, що навіть при збільшенні пенсій все одно діти повинні допомагати своїм батькам, для того щоб вони прожили, а батьки повинні працювати десь паралельно. Але це більше азіатський підхід – скасування пенсій в обмін на економічне зростання. Тому що у нас дефіцит пенсійного фонду становить 150 мільярдів. Відповідно ці гроші звідкись беруться ж? А вони беруться від того, що недофінансовуються школи, дороги, лікарні. Тому я готовий прийняти консолідоване рішення, щоб скасувати пенсії, але зберегти ці гроші для економічного зростання», – наголосив політик. 
 
Відповідь пенсіонера-педагога, який має трьох дітей:
«Не крадіть – то й будуть гроші!»
Я не пишу народному депутату, язик не повертається називати такого депутата народним. Адже народний – це той, що щось робить для народу...
 
Шановний пане Олексію Мушак! Я з вами не знайомий і не можу судити про вас як депутата, але ваша думка про те, аби відібрати пенсію у пенсіонерів, має сталінський відтінок, і вона абсурдна. Те, що діти мають годувати батьків – це аксіома. Але ви довели бідолашну Україну до ручки, і діти зараз хоч би себе прогодували. Приклад? Будь ласка, моя сім’я. У нас з дружиною два сини-близнюки і донька. Вся наша сім’я – вчителі, тобто інтелектуальні жебраки. 
  Декілька років тому доньку прооперували (рак грудей). Вона зараз інвалід, а в неї теж донька і онучка. Через рік після цього у невістки відмовили обидві нирки, і син віддав нирку дружині і врятував її. Вони теж обоє інваліди, а в них – донька-студентка. Ось  і годуй батьків. 
Поки було здоров’я, тримали господарство, а зараз – нуль. Я ледве ходжу, а був чемпіоном України з легкої атлетики і чемпіоном Першої спартакіади вчителів  у Львові.  Знаю: таких, як я, мільйони. А те, що ви будете голосувати, щоб у нас забрати пенсії (а вона у мене аж 1600 гривень),  при  стажі в 50 років (з них 37 років – директором школи), мене не дивує. Бо можновладці – наші перші вороги. Я ще раз підкреслюю – може, ви не такий, дай, Боже. Ви мені наведіть хоч один приклад за період незалежності, щоб ви (депутати) провели в життя закон або реформу, яка б була на користь людям, трударям, які Вас годують. Поясніть, як можна прожити на 1600 гривень, коли кілограм вершкового масла коштує 140 гривень, а тюлька – 50. Ось так.
А що робиться в залі Верховної Ради під час ваших засідань: половини немає, ніхто нікого не слухає. Виступає жінка-депутат, говорить про здоров’я, про діток, а позаду цілий гурт мордоворотів стоять до неї  сідницями і регочуть. А вас же більше 400, так, як в Китаї, хоч в залі ніколи їх немає. Отож голосуйте! Ви у нас вже все виголосували. Залишилася земля і повітря… 
Ми вам більмо на оці, у вас для нас немає грошей на пенсії. Не крадіть, і будуть гроші! Не захищайте злодюг, не продавайте заводи, які потім знищують. 
 Подивіться: навколо безлад, молодь тікає за кордон. 5 млн. українців їде в Польщу на заробітки, бо вдома немає де заробити. А влада святкує безвіз. А нам ваш безвіз, як зайцю стоп-сигнал. Він потрібен вам, у яких є гроші, і молоді, щоб поїхали на навчання і на заробітки. Ось такий поки що наш довгоочікуваний європейський вибір.
Можна й не голосувати проти нас, пенсіонерів, а зробити, як Сталін з бандуристами і інвалідами (без ніг, без рук) Другої світової війни (одних в – ополонки, а других на Соловки, а потім у ями).
Ось у мене 1600 гривень пенсії, а щоб прийняти сім крапельниць потрібно 1465 гривень. Ось вам і українські Соловки...
А ви голосуйте, бо так хочуть олігархи, а ви ж у них на службі. Але запам’ятайте, що є така наука «сопромат». Чим більше стискувати пружину, тим буде більше віддача. Подумайте про це, аби не було пізно! Адже у селах люди почувають себе обманутими...
Іван ГУСАРОВ,
пенсіонер, відмінник освіти, письменник.
с. Дерезувате,
Синельниківський р-н,
Дніпропетровська обл.