Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Передавав інформацію для коригування ракетних ударів – викрито  мешканця Дніпра


11.10.2022

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).         
За даними слідства, з серпня до вересня 2022 року мешканець міста Дніпра, маючи антиукраїнську позицію,  фіксував та передавав інформацію щодо кількості, місць дислокації та переміщення підрозділів, військової техніки Збройних Сил України, розміщення блокпостів, засобів протиповітряної оборони, розташування об’єктів критичної інфраструктури, основних дорожньо-транспортних магістралей,   залізничних вокзалів на території Дніпропетровської області. Зібрані дані з  GPS-координатами об’єктів  інформатор передавав представникам РФ через месенджер «Telegram». При цьому чоловік усвідомлював, що надану ним інформацію ворог може використати для нанесення ракетних ударів по зазначених об’єктах.Також на виконання завдання представників РФ, агент надіслав відеофіксацію пуску ракети системою ПВО та координати можливого місця розташування засобів протиповітряної оборони ЗСУ з посиланням на Google Maps. Крім цього,  підозрюваний детально розписував ворогу інформацію про наслідки ракетних ударів по місту.
Чоловіка викрито під час виконання чергового завдання ворога. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. В ході cанкціонованого обшуку за місцем мешкання підозрюваного вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.                         
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ
у Дніпропетровській області.
Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.