Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Переможці «Fest-party у селянській хаті»


25.09.2019

Як ми вже повідомляли, 14 вересня на центральній площі селища Покровське Дніпропетровської області пройшов перший багатожанровий фестиваль «Fest-party у селянській хаті». Учасники цієї події, які з’їхалися з усіх куточків України, познайомитися з життям Покровської громади, поринути у світ української культури та традицій. 

«Цей фестиваль проводимо вперше за підтримки Міністерства культури України, в рамках культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження», – розповіла голова Покровської ОТГ Світлана Спажева. – За три роки після об’єднання у громаду, ми не лише відчули всі переваги децентралізації, а й стали активніше розвиватися завдяки участі у всіх грантових програмах. Звісно, аби перемогти і отримати фінансування, треба постійно вчитися писати проекти, не розчаровувуватись, коли щось не виходить, і рухатися вперед. Ми виграли молодіжний проєкт «Без гаджетів» – діти тепер можуть безкоштовно кататися на героскутерах, стрибати на батуті. Нещодавно стали переможцями проекту із соцального захисту учасників АТО. Його бюджет – 340 тис. гривень, на сесії завтердили на умовах співфінансування ще 24 тис. гривень. Наші жіночки теж організувалися у громадські організації і виграли два проєкти».
Перед початком показових виступів гості та учасники фестивалю могли оглянути митецькі майданчики, де були виставлені картини місцевих художників та митців з інших областей, представлені зразки художньо-декоративного мистецтва.
Гостинно зустрічала біля свого багатого столу жителька села Романки Покровського району, керівник народного ансамблю Любов Васейко. А заодно пропонувала зі своїми односельцями козацьку кашу, сало, вареники, домашні пиріжки, а для доброго настрою – ще й 50 грамів спотикача. За доброю традицією Покровщини гостей фестивалю посвятили у козаки.
Виступи учасників проходили впродовж дня на двох сценах – літній та у приміщенні Будинку культури. Журі фестивалю, яке очолювала  директор КП «Центр народної творчості «Дивокрай» Лариса Філінова, довелося довго підраховувати, кому все-таки віддати перемогу. У підсумку Гран-прі фестивалю вибороли учасниці Миколаївської ОТГ Петропавлівського району (на фото), які  своєрідно на подіумі представили програму «Український національний костюм» (майстриня Валентина Бєлік).
Іван КОВАЛИН,
сел. Покровське, Дніпропетровська область.