Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

ПИРІГ З ЦИБУЛЕЮ І ГРИБАМИ


31.03.2021

 Для тіста: 250 г борошна, 30 г дріжджів, 100 мл олії, ст. ложка цукру, щіпка солі, склянка води, для начинки: 500 г печериць, 3 цибулини, 2 столові ложки олії, чорний мелений перець, сіль за смаком.
У теплій воді розведіть дріжджі, сіль і цукор і розмішайте до повного розчинення. Поступово всипте борошно і замісіть некруте тісто. Додайте у тісто олію і вимісіть так, щоб воно не прилипало до рук. Готове тісто накрийте серветкою і залиште полежати у теплому місці. Коли тісто підніметься, його потрібно обім’яти і дати ще раз підійти. Після чого можна готувати пісний пиріг.
Цибулю поріжте великими кільцями. Помістіть цибулю в сотейник з олією і готуйте під кришкою на повільному вогні, періодично помішуючи. Цибуля має потемнішати, але залишитися соковитою. Підготуйте гриби, почистіть, помийте і розріжте на 2-3 частини. Додайте печериці до цибулі, перемішайте і тушкуйте під кришкою приблизно 10 хв. З готових грибів зцідіть рідину, остудіть і пропустіть через м’ясорубку. Грибний фарш посоліть і поперчіть.
Тісто розділіть на дві частини і розкачайте кожну в тонкий пласт. Викладіть перший пласт тіста в змащену олією форму. На тісто помістіть грибну начинку, а зверху накрийте другим шаром тіста і защипніть краї. Поставте пиріг із грибами у розігріту до 200°C духовку. За 10 хвилин, коли поверхня пирога трохи зарум’яниться, температуру зменшіть до 180°C. Випікайте пиріг приблизно 40 хвилин. Готовий пиріг дістаньте з духовки, зверху змастіть трохи підсолодженою водою, накрийте серветкою і залиште до охолодження.