Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Пиріг з яблуками


23.09.2021

ПИРІГ З ЯБЛУКАМИ
Тісто: 100 г вершкового масла, 200 г борошна, щіпка солі, 6 ст. л. крижаної води.
Начинка: 75 г цукру, 4 яблука, 50 г вершкового масла, ваніль, банка вареної згущенки, 2 яйця, жменя волоських горіхів.
Для начинки покладіть у сковорідку цукор і поставте на сильний вогонь, дочекайтеся, поки цукор не почне плавитися. Струшуванням розподіляйте цукор рівномірно, щоб він не підгорів. Коли вийде коричнева карамель, хлюпніть трохи гарячої води і розмішайте, щоб вийшов густий коричневий сироп.
У сироп покладіть яблука, нарізані шматочками, ваніль і тушкуйте на середньому вогні, поки спочатку яблука не дадуть сік, а потім ця рідина не випариться. Додайте шматочок масла й розмішайте. Перекладіть яблука в миску й остудіть. Згущенку змішайте з яйцями.
Для тіста порубайте в комбайні борошно, сіль і масло у не занадто дрібну крихту. Додайте крижану воду і замісіть тісто. Зліпіть його в грудку, розплющте і розкотіть. Викладіть у форму, зріжте краї качалкою, наколіть дно. Випікайте при 200°С без вантажу, хвилин 15, якщо дно здується – притисніть його рукою. У тартинку викладіть яблука і вилийте заливання зі згущенки. Випікайте при 170°С 40 хвилин або поки заливання не загустіє і не стане схожим на желе. Перед нарізкою повністю остудіть і посипте горіхами та цукровою пудрою.
Смачного!