Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Подаруй талант світові!


02.12.2010

Прикро, коли справжній талант залишається нерозкритим, коли рідкісним діамантом людського генія не може милуватися країна або й цілий світ. Кожному в житті дається шанс проявити себе. Головне - не прогавити цю знакову подію.

ВІДОМИЙ композитор Григорій Гладков на прес-конференції у Дніпропетровську повідомив про старт Міжнародного фестивалю жанрової пісні «Поспели вишни». За його словами, фестиваль має стати ареною для виявлення талановитих авторів та виконавців.
- Це перший фестиваль такого рівня, що відбудеться в Дніпропетровську, та й, мабуть, у всій Україні, - презентував своє дітище Григорій Гладков. – Його переможці зможуть взяти участь у фестивалі фестивалів пам’яті Аркадія Сєвєрного «Черная роза», що пройде в Росії, і таким чином розпочати свою творчу кар’єру.
Мета цього пісенного конкурсу – популяризація жанрової пісні та надання можливості заявити про себе обдарованим виконавцям.
- Ми свідомо відмовилися від терміна «шансон», замінивши його поняттям «жанрова пісня», - пояснив Григорій Гладков. – У моєму розумінні «жанрова пісня» - це пісня про повсякденне життя людей, новела, підкріплена музикою. До жанрової пісні можна віднести і міський романс, і творчість Володимира Висоцького. Ми запрошуємо до участі у фестивалі усіх бажаючих, крім тих, хто виконує «колючий шансон» про життя ув’язнених.
Фестиваль відбудеться 11 грудня в Палаці культури машинобудівників (місто Дніпропетровськ). Можливо, саме ваш талант розкриє Україна цього дня?

Юлія ДУЛАНОВА.