Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Польське воєводство готове допомагати Дніпропетровщині


19.01.2023

У Дніпропетровській обласній раді відбулась нарада. В онлайн зустрічі взяв участь очільник обласної ради, Маршал та голова регіонального Сейміку Нижньосілезького воєводства, представники приватних компаній та департаментів. Також до обговорення з боку нашого регіону запросили представників головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, оперативного командування «Схід», Національної гвардії України, керівництво обласних медзакладів Дніпропетровщини і народних депутатів.
Метою обговорення було визначення конкретних потреб Дніпропетровської області на 2023 рік.
«Дніпропетровщині потрібна підтримка і Польща готова допомагати. Сьогодні говорили про найбільші потреби, які нині має наш регіон: що необхідно військовим, рятувальникам, працівникам медичних установ. Йшлося про засоби зв‘язку для військових, дрони, транспортні засоби, медичне устаткування, спецодяг для лікарів, генератори та інше», – зазначив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради.
Нижня Сілезія є давнім партнером Дніпропетровської області. Минулого року воєводство надало тони гуманітарної допомоги. Зокрема, це лікарські засоби, медичні рятувальні комплекти, аптечки невідкладної допомоги, базові медичні набори для хірургічних процедур й дренажу легень, тактичні джгути, рятувальні дошки ортопедичні зі стабілізатором голови, травматичні набори, вентильовані пов’язки для відкритих ран, спорядження для похідних умов, продукти й інші предмети, необхідні для функціонування в умовах війни.
«Польща з перших днів війни підтримує Україну. Ми не залишимось осторонь. Наше воєводство буде надавати допомогу Дніпропетровщині доки це буде потрібно», – сказав Цезарій Пшибильський, Маршал Нижньосілезького воєводства.
Серед потреб Дніпропетровщини на 2023 рік є необхідні речі та устаткування для управління і підготовки військових.
«Нам дуже необхідні зараз портативні радіостанції, тепловізори, біноклі, безпілотники. Окрім того, потрібні генератори і засоби для надання першої допомоги, тобто тактична медицина», – сказав Володимир Кокорєв, заступник командира однієї з військових частин ОК «Схід».
Також свої потреби озвучив керівник Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко:
«Ми дуже вдячні за допомогу у минулому році. Це 3 сучасні автівки екстреної медичної допомоги. З початку повномасштабного вторгнення наші бригади надають кваліфіковану допомогу і пораненим бійцям, і цивільним. Цими вихідними на місці трагедії у Дніпрі працювало 30 бригад нашого центру. Наразі серед необхідного у нас – зимовий та літній одяг, медичне обладнання для швидких тощо».