Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Полуниця. Вирощуємо вдома у мішках


01.11.2012

Для початку вам потрібно підібрати приміщення, де буде розміщуватися плантація, де можна цілий рік підтримувати необхідний температурний режим. Це може бути як нежила кімната, так і сарай, гараж або житлова кімната у вашій оселі.
Полуницю вирощують у великих поліетиленових мішках. Мішки можна спаяти з білої прозорої плівки товщиною не менше 0,3 мм для поліпшення освітлення. Мішки в діаметрі 18 см, довжиною - 200-240 см. Мішок заповнюємо субстратом (земля плюс найпростіші добрива, які є під рукою), все добре перемішуємо і закладаємо в мішки. Робимо дно - один кінець мішка запаюємо.
Мішки можна купити і готові. Розміри мішків можуть бути будь-якими. По вертикалі наповненого субстратом мішка в шаховому порядку робимо в чотирьох рядах вертикальні розрізи 7-8 см для посадки, з відстанню між ними 20-25 см. Мішки ставимо безпосередньо на підлогу.
Встановлювати мішки необхідно рядами, приблизно 2-3 мішки на 1 кв. м. Для подачі підживлення роблять саморобну зрошувальну систему, наприклад із трубочок крапельниці. До кожного мішка приєднуємо по три трубочки. Приєднуємо трубки в наступному порядку - до верхньої, середньої і нижньої частин мішка, через 50 сантиметрів за його висотою. Верхні кінці крапельниць з'єднують з розподільним трубопроводом, що буде проходити над мішками.
Кількість живильного розчину вибираємо таким чином, щоб до кожного мішка потрапляло близько 2 л розчину на добу. Основа методики полягає в унікальній технології зберігання розсади, при якій розсада зберігається в законсервованому стані до 9 місяців. При цьому розсада зберігає життєві сили, не втрачає генетику свого сорту і у майбутньому дає стабільно високі результати життєстійкості та врожайності.
Ця ягода користується популярністю навіть у літній сезон, не говорячи про осінь, зиму та весну. При цьому на відміну від закордонних виробників, у вас буде натуральна полуниця, вирощена без використання будь-яких хімікатів. А в наш час процвітання генномодифікованих технологій, у вас швидко з'явиться пара десятків постійних клієнтів, які щомісяця будуть очікувати нової порції свіженької натуральної полуниці.