Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Поширення відеоматеріалів з глорифікацією представників «ЛНР/ДНР» та ПВК «Вагнер» – підозрюється мешканець Дніпропетровщини


20.05.2023

За процесуального керівництва Новомосковської окружної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч.ч. 1-3 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, підозрюваний, використовуючи власний обліковий запис у соціальній мережі, поширював матеріали з російських інформаційних ресурсів. В опублікованих відеозаписах містилися виправдовування, визнання тимчасової окупації частини території України та глорифікація представників так званих «ЛНР/ДНР» та ПВК «Вагнер».
Крім цього, під час проведення правоохоронцями слідчих дій чоловік висловлювався стосовно збройної агресії рф як внутрішнього громадянського конфлікту. 
У ході обшуку за місцем проживання фігуранта виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, телефони з доказами злочинної діяльності. 
За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 
Наявність у дописах та висловлюваннях громадянина виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України підтвердили висновки експерта.
Оперативний супровід – Управлінням СБУ у Дніпропетровській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.