Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Посмішка


31.03.2011

Чоловічий салон Людмили Андріївни носить ймення, звичайно ж, «Руслан». Знакове співпадіння: Руслан і Людмила – чи не так? А як зауважимо, що жіночий (поруч) називається «У Людмили», то вже й зовсім...
Та коли на порозі «Руслана» вас зустріне ось така завжди усміхнена ґаздиня (ще раз погляньте на це миле обличчя), ну прямо Ваша Величність Посмішка! Якій з готовністю довіряєш не тільки голову, а, здається, все єство: чаклуйте, Людмило Андріївно, а я затим біля вас одпочину, душею одігріюсь...
У 17 дівочих літ дочка залізничника (згодом - і дружина залізничника) прийшла у цю перукарню, що на третьому поверсі колишнього райпобуткомбінату. Бувало, по 20-30 і більше клієнтів за день обслуговувала Люда. Бо на весь район - тільки три перукарні, і приїздили з усієї сільської глибинки. Черги - Мавзолей з Леніним сьогодні можуть відпочивати.
Конвеєр! У якому, повірте, не до вишуканостей, а, либонь, «щоб голова була кругла» - нетлінний слоган чоловічої цирюльні. Ну там «полька», «бокс» («напівбокс»), пізніше - «молодіжна». Під час яких пальці з ножицями прямо мерехтять. А як у «лихі 90-ті» світло «віялом» відключали, то салон сповнювався ще й скрекотом клацаючих «нулівок».
Уже 16 років Л. Савельєва на приватних хлібах. І тільки в райцентрі нині 13 салонів. Легше їй від цього? Як сказати... А от що відповідальніше - так точно. Клієнт бо в неї - ще з тих, її дівоцьких. І ті, хто в райеліті побував (стрижуться й теперішні персоналії), і ті, хто від них потішні лисинки (інфаркти теж) понаживав. Вважайте, що чоловічу половину (від піонера до пенсіонера) П’ятихатського району Людмила Андріївна принаймні вже двічі підстригала.
Усі - до неї досі в чергу. Кажуть: піду в «Руслан» до Людмили, і сам посміхнуся...

Вячеслав БУЛАВА,
м. П'ятихатки,
Дніпропетровська область.
Фото автора.