Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Постуємо


23.03.2016

Картопля печена, фарширована цибулею. Кілька великих картоплин, цибулина, ст. ложка олії, сіль.

Картоплю спекти, обчистити, зрізати вершечок, зробити виїмки такої глибини, щоб стінки могли утримати фарш. Вийняту масу розім’яти, полити олією, змішати з підсмаженою на олії цибулею і нафарширувати картоплю. Збризнути її олією, прогріти.

Капустяні котлети. Середня капустина, 2 цибулини, 2 морквини, склянка манки, сіль, перець, 100 г кропу, томатний сік.

Капусту, цибулю, моркву натерти на терці. Додати склянку манки, поперчити і посолити за смаком, нарізати дрібно кріп. Все ретельно перемішати. Попередньо розігріти олію. Зліпити з маси котлети, обваляти в борошні і обсмажити. Обсмажені котлети скласти в казаночок.

Для заправки: нарізати цибулю, натерти моркву, обсмажити і залити томатним соком, прокип’ятити.

Залити котлети заправкою і протушкувати 15-20 хв. Страву можна подавати гарячою і холодною.

Салат з квашеної капусти і грибів. 500 г квашеної капусти, 150 г солоних або маринованих грибів, 150 г цибулі, по 2 ст. ложки олії та цукру, по 0,1 г гвоздики і кориці, ст. ложка нарізаної зелені петрушки.

Квашену капусту віджимають, додають нарізану цибулю, гриби, корицю, гвоздику, олію, цукор. Все добре перемішують, викладають у салатник у вигляді гірки й посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Торт «Манний». Склянку води, склянку цукру, склянку манки перемішати, залишити на 30 хв. Потім всипати просіяне борошно до густоти сметани, додати ваніль (цедру або корицю), гашену соду. Випекти. Можна змастити готовий корж варенням. Можна в тісто додати какао. Білий і коричневий коржі можна укласти один на одного і змастити варенням - вийде високий торт. Коли дозволяється, в тісто можна додати 1-6 ст. ложок олії.

Печиво пісне. 6 склянок борошна, 2 склянки крохмалю, 1-1,5 склянки олії, ч. ложка соди, сіль і лимонна кислота, 1,5 склянки води, 2 склянки цукру.

Борошно розтерти з крохмалем і олією до утворення клейкої маси. Соду погасити лимонною кислотою або оцтом, додати трохи солі і ввести в тісто, розмішати, додати воду, цукор. Тісто не повинно бути крутим. Розкачати, нарізати ромбиками, випікати 15 хв.