Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Потрібні ферми на селі і великі, і малі


15.12.2011

Хоча в цілому тваринницька галузь пережває не найкращі часи, і, вочевидь, наростити поголів‘я до рівня СРСР, коли за кожну втрачену коров‘ячу голову могли «полетіти» інші голови, сьогодні нереально, поступові кроки з підтримки виробників молока робляться не без допомоги інвестицій. Нещодавно голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод презентував відкриття партнерського проекту зі створення першої кооперативної навчальної молочної ферми в Україні, який втілюється у рамках програми «Розвиток молочарських кооперативів».

До проекту долучилися компанія Данон Україна, фонд Данон Екосистем, Хейфер Інтернешнл у співпраці з обласною владою, МБО «Добробут громад», ДОГО «Сільськогосподарська консультаційна служба».
Для новозбудованої ферми буде придбано 120 корів, необхідне обладнання для заготівлі кормів та обробітку землі. Загальна вартість проекту сягає 1,5 млн. євро.
А ще голова облради вручив сертифікати на два молоковози кооперативу «Українське» Апостолівського району та кооперативу «Добробут Андріївки» Покровського району. На сьогодні у цих районах створено вже 5 молочних сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, до складу яких входять 400 селян.
- Ми свідомо обрали віддалені райони, оскільки саме на околицях області складніше вирішуються питання працевлаштування та соціального захисту. І не помилились, вже бачимо перші результати. Робота у цьому напрямку буде продовжуватись і надалі, - наголосив Є. Удод.
Павло ЯКОВЕНКО.