Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Працюватимуть найкращі


27.10.2011

З метою підвищення практичних навичок у роботі студентів-випускників та підвищення їх кваліфікації вчора на базі ТД «Армада» та ТОВ «Агротек» відкрились філії кафедри механізації Придніпровської академії будівництва і архітектури та кафедри експлуатації машинно-тракторного парку Дніпропетровського агроуніверситету.

ТЕХНІЧНА база для подальших занять буде надана вузами, безпосередньо компанією «Армада» та ТОВ «Агротек». Студенти матимуть змогу відвідувати практичні заняття двічі на тиждень на території компанії. Усі практичні та лабораторні роботи будуть проводитися поза стінами вузів, на самих машинах та в спеціально обладнаних аудиторіях. 
На 2011-2012 роки компанією планується провести 6 дипломних проектів, автори кращих з яких зможуть отримати роботу за контрактом.
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул наголосив на тому, що втілення даного проекту дасть змогу випускникам вузів не тільки оволодіти навичками практичної роботи з новими технологіями, а й підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці. Ректор Дніпропетровського агроуніверситету Анатолій Кобець повідомив, що до даного проекту готувалися вже давно, наразі затвердили графіки для проведення виїзних занять.
Завершилася зустріч підписанням меморандуму між керівником компанії та ректорами обох вузів.
У свою чергу студенти з ентузіазмом чекають на початок навчання, покладаючи надію на можливість подальшої співпраці з потенційними роботодавцями. Зокрема, майбутній дипломований будівельник Віктор Чуб-Швець повідомив, що цей проект дасть змогу поповнити нестачу практичних навичок, що є болючою проблемою будь-якого випускника вузу.
Студенти аграрного університету також впевнені в необхідності втілення подібних проектів. Коли я запитала їх про те, чи знають вони, що працювати в компанії будуть лише найкращі, молоді хлопці хором відповіли, що всі і є такими.

Анелія СЕРГІЄНКО. м. Підгородне, Дніпропетровська область.