Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Про безпілотну авіацію


27.12.2019

Військовослужбовці окремого розвідувальногобатальйону, ветерани і представники військового комісаріату провели в одному з коледжів Дніпра зустріч зі студентами, під час якої розповіли про новітні технології і обладнання, які допомагають війську виконувати бойові завдання. Зокрема, йшлося про можливості використання БПЛА як у військовій, так і цивільній сферах.
 
Ветерани російсько-української війни, зокрема добровольці Української добровольчої армії 20-го батальйону територіальної оборони, військовослужбовці окремого розвідувального батальйону, розповіли про свій бойовий шлях, етапи розвитку української армії та перспективи, які відкриваються перед курсантами військових вишів. Насамперед  майбутніми фахівцями у сфері інформаційних технологій та використання дронів. Військовослужбовці окремого розвідувального батальйону представили зразки безпілотних авіаційних комплексів, які стоять на озброєнні їхнього підрозділу. 
Ці апарати виконують бойові завдання на фронті та дозволяють отримувати необхідні дані про противника, не ризикуючи життями розвідників. Як зазначив командир одного з підрозділів окремого розвідувального батальйону, в минулому військовий льотчик, на початку війни розвідникам довелося використовувати найпростіші квадрокоптери, і вони довели свою ефективність. Тому цей напрямок дуже швидко розвивався – представлені зразки були розроблені у Дніпрі, випробувані у бойових умовах і прийняті на озброєння Збройних сил України.
Для наочної демонстрації можливостей БПЛА військовослужбовці здійснили обліт будівлі коледжу за допомогою квадрокоптера та передали студентам відзняте відео на згадку.