Поточний № 4 (1431)

28.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Продавали неіснуючі автівки для ЗСУ у мережі Інтернет


28.12.2023

Підозрюються двоє мешканців Нікопольщини
За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям Нікопольського району за фактом шахрайства (ч. 2 ст. 15, ч. 2, 3 ст. 190 КК України). За даними слідства, підозрювані розміщували на відомому торгівельному інтернет-майданчику оголошення про продаж мікроавтобусів з доставкою з-за кордону за найбільш привабливою ціною. 
Потенційні покупці, зокрема військові та волонтери, які шукали вказаний товар для потреб ЗСУ, здійснювали передплату та повну оплату за товар на підконтрольні фігурантам банківські картки, однак не отримували його. 
У такий спосіб підозрювані ошукали 10 людей з різних областей України, яким завдано шкоди на 1,2 млн. грн.  
Під час проведення санкціонованих обшуків було вилучено автомобілі, банківські картки, мобільні телефони, сім-картки, зброю та набої до неї, комп’ютерну техніку. Вартість вилученого становить майже 800 тисяч гривень. 
Наразі за погодженням прокурора до суду скеровано клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
Заходи з викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області та співробітниками УСР області ДСР Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.