Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Профспілка нагородила академіка


29.08.2013

На Дні поля, проведеному у дослідному господарстві «Дніпро» Інституту сільського господарства НААН України, побували не лише керівники районних управлінь агропромислового розвитку. Були тут й вчені-селекціонери, керівники фірм та агроформувань, які тісно співпрацюють з ДГ «Дніпро».

Директор Інституту сільського господарства Степової зони НААН Анатолій Черенков відзначив, що таке спілкування набуває особливої ваги, оскільки проходив напередодні осінньої посівної кампанії. Відтак всі учасники отримали наукові рекомендації, розроблені вченими інституту. На початку пленарної частини з’ясувалось, що на це зібрання прибув із Києва голова профспілки працівників АПК України Ігор Сопелкін.
- Члени молодіжної ради Профспілки працівників АПК захотіли знайти в Україні знаменитих своєю активністю у профспілковому житті людей. Тих, на кого треба рівнятись молодим, тих, хто віддав справі служіння суспільству всю енергію і здоров’я. Вибір випав на Дніпропетровську область, де мешкає відомий учений, ветеран Великої Вітчизняної війни Валентин Сергійович Циков. Взято до уваги його тривале перебування у лавах профспілки, громадську активність і трудову діяльність. Валентин Сергійович на порозі свого 90-річчя ще виконує службові обов’язки!
Голова профспілки Ігор Сопелкін вручив академіку Цикову диплом лауреата і грошову премію.
- Ось він, мій профспілковий квиток, у якому дата прийому – 1946 рік, - сказав Валентин Сергійович.
А далі пригадав, як починав у повоєнний час своє молоде життя, як спинався на ноги, як навчався і працював. Скільки прожито і пережито! Це дійсно людина-легенда.
У ході практичної частини учасники Дня поля мали можливість оглянути кукурудзяний полігон ДГ «Дніпро», ознайомитись з методами підготовки ґрунту по всіх попередниках.

Павло ЯКОВЕНКО. сел. Дослідне, Дніпропетровський район, 
Дніпропетровська область.