Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Прокуратури Дніпропетровщини передали в управління АРМА майже 6 млн. грн. арештованих коштів 


24.04.2023

За клопотанням прокурорів Західної окружної прокуратури м. Дніпра, Криворізьких східної та центральної окружних прокуратур у межах розслідування трьох кримінальних проваджень в управління АРМА передано арештовані грошові кошти у сумі майже 6 млн гривень.
Рішенням суду задоволено клопотання прокурора та накладено арешт на грошові кошти, вилучені у кримінальному провадженні за фактом вимагання та отримання службовими особами Комунального підприємства «Міська ритуальна служба» Дніпровської міської ради від громадян неправомірної вигоди за виділення місць для поховання тіл померлих громадян на території  кладовищ міста Дніпра (ч. 3 ст. 368 КК України).
Також вилучено кошти з незаконної діяльності злочинної організації  в рамках кримінального провадження за фактом шахрайства (ч.ч. 1,2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 КК України). Підозрювані налагодили схему обкрадання громадян за допомогою так званих фішингових сайтів під виглядом соціальних виплат від Є-підтримки по всій території України.
Крім цього, заарештовано гроші, вилучені правоохоронцями під час обшуків у двох мешканців Кривого Рогу, які налагодили виготовлення та збут психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч.3 ст. 307, ч.2 ст. 311, ч.3 ст. 313, ч.1 ст. 317, ч.1 ст. 311, ч.1 ст. 307, ч.2 ст. 307, ч.1 ст.306 КК України). Метамфетамін та альфа-PVP фігуранти виготовляли у спеціальній нарколабораторії та реалізовували «товар» роздрібними та оптовими партіями.
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.