Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Простий спосіб позбутися бур’янів


26.07.2012

Бур'яни на ділянці заподіюють шкоди більше, ніж хвороби та шкідники разом узяті. Вони висушують ґрунт, віднімають живлення та світло у культурних рослин, виділяють у землю токсичні речовини, у бур'янах знаходять притулок патогенні мікроорганізми і шкідники.
Позбутися від бур'янів не так просто. Вони надзвичайно плідні, їхнє насіння переноситься вітром, водою, на вовні тварин, одязі, взутті, зберігаючи схожість від 3 до 70 років. Багато багаторічних бур'янів легко відновлюються з маленького шматочка кореневища або паростка.
Але способи рятування від бур'янів існують. Найбільш простий і доступний - використати нетканий укривний матеріал чорного забарвлення, що пропускає воду і повітря, але не пропускає світло.
Укладіть матеріал на землю в тому місці, де вам потрібно (грядка, квітник і т.д.) і зробіть у ньому прорізи на тих місцях, щоб просунути крізь них потрібні вам рослини. Вони благополучно вилізуть нагору, а бур’яни опиняться під матеріалом, який до того ж утримуватиме вологу, що особливо важливо такого спекотного літа. При відсутності світла сила у бур’янів виснажується, вони не зможуть перебороти цю перешкоду і загинуть.
Зверху на матеріал, якщо це квітник, приміром, можна насипати здрібнену соснову кору або мілку гальку. З її допомогою ви надасте квітнику більш декоративного вигляду. Тепер ви знаєте, як можна позбутися від бур’янів на своїй ділянці.