Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Пісні страви


07.04.2021

Борщ
Його варять на овочевому бульйоні. Квасолю варто попередньо замочити на ніч у холодній воді. Або можна просто використати консервовану. Аби пісна страва була поживною, обсмажують не лише цибулю, моркву та буряк, але й картоплю (окремо від інших овочів і не до готовності). Капусту використовують свіжу або квашену.
 
Пісна картопля
Про цей овоч варто сказати окремо. Дійсно, з картоплі в піст можна приготувати будь-що. Наприклад, печена картопля низькокалорійна, вона є цінним джерелом калію та вітаміну В6. Запікають її зі шкіркою, попередньо добре вимивши щіткою. Найкраще смакуватиме картопля з духовки. Перед запіканням овоч проколюють виделкою, а готову картоплю поливають рослинною олією (соняшникова, оливкова, конопляна, лляна тощо) та посипають крупною сіллю.
 
Каші
Будь-які крупи є джерелом клітковини, складних вуглеводів, вітамінів групи В. Вживання різних каш під час Великого посту корисне для імунної, нервової, травної, серцево-судинної та інших систем. Вибір круп великий: ви можете готувати пшеничну, гречану, вівсяну, пшоняну, ячмінну, рисову, перлову та чимало інших каші. Зерно (переважно пшеницю) піддають водяній термічній обробці, а потім висушують. Такі каші готуються швидко й мають неперевершений горіховий присмак.