Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Страви під час посту


25.03.2020

ПІСНІ ВАРЕНИКИ З ГРИБАМИ
Для тіста: 2 склянки борошна, 0,5 чайної ложки солі, 2 столові ложки олії, склянку окропу.
Для начинки: 600 г шампіньйонів, 2 цибулини, олія для обсмажування.
Просійте в миску борошно, додайте сіль і перемішайте. Зробіть в центрі борошняної гірки лунку, додайте олію і окріп. Розмішайте, в результаті повинні вийти борошняні грудки.
Дайте трохи охолонути, щоб тісто перестало бути  гарячим і гарненько вимісіть до однорідно гладкого тіста. 
Спочатку місіть в мисці, а коли грудки зберуться в єдину масу, викладіть на стіл і помніть до приємної гладкої консистенції. Накрийте миску з тістом і дайте йому відпочити 15-20 хвилин.
Для начинки дрібно поріжте гриби і цибулю. Розігрійте на сковорідці трохи олії і обсмажте спочатку нарізану цибулю до прозорості, потім додайте нарізані гриби і обсмажте все разом до готовності грибів і сухості фаршу. Тепер зліпіть вареники і відваріть їх у злегка підсоленій воді близько п’яти хвилин після закипання.
Дістаньте готові вареники шумівкою,  щедро змастіть олією. Можна обсмажити готові вареники на олії з цибулею. 
 
ПИРІГ «КУРЯЧО-ГРИБНИЙ ЖУЛЬЄН»
Для тіста: склянка борошна, 120 г масла вершкового, яйце, 50 г сиру, щіпка солі.
Для начинки: 500 г грибів, куряча грудка, 150 г сметани, 150 г сиру, 150 г вершків, ст. ложка борошна або крохмалю, цибуля ріпчаста, зелень, сіль, перець.
Змішуємо борошно й розм’якшене вершкове масло. 
Розбиваємо яйце, додаємо тертий сир і сіль. Ретельно вимішуємо тісто. Воно виходить м’яким і еластичним. Тісто загортаємо в плівку й відправляємо в холодильник на півгодини.
Для начинки цибулю ріжемо дрібно і присмажуємо на сковорідці до золотавого кольору. Гриби миємо, чистимо й відправляємо до цибулі на сковорідку.
Курячу грудку варимо, дрібно ріжемо й додаємо до нашої цибулі та грибів обсмажуватися. Додаємо борошно. Змішуємо сметану й вершки, солимо, виливаємо в сковорідку. Беремо форму, змащуємо олією і вистилаємо тістом.
Далі розігріваємо духовку до 180°С. Відправляємо тісто в духовку на 15 хвилин. Потім дістаємо й кладемо нашу начинку на тісто. Рясно посипаємо тертим сиром. Відправляємо в духовку ще на 25-30 хвилин.
Смакуйте на здоров’я!