Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Пісні страви: розсольник та котлети


08.04.2020

Пісний розсольник 
Картопля – 2-3 штуки, перлова крупа – 1/2 склянки, води склянка, морквина, цибулина, лавровий лист, мариновані гриби (опеньки, білі) – 200 грам, олії – 1-2 столові ложки, зелень петрушки – 1-2 столові ложки,  сіль – за смаком.
Помити та почистити картоплю, цибулю і моркву. Картоплю нарізати невеликими кубиками. Залити водою і варити на слабкому вогні до готовності.
Окремо відварити перлову крупу. Її треба добре промити, всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити до готовності. Готову крупу додати в каструлю до картоплі.
Цибулю подрібнити, моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити овочі до м’якості і додати до картоплі і перлової крупи.  Покласти  в суп промиті опеньки мариновані та лавровий лист. Посолити за смаком. Довести суп до кипіння, зняти з вогню і подавати до столу з дрібно нарізаною зеленню.
Котлети з рису та картоплі
Візьміть склянку вареного рису, п’ять невеликих варених картоплин, цибулину, морквину, олію для смаження, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Зваріть рис з розрахунку на склянку рису дві склянки води. Воду посоліть і додайте трохи олії. Коли рис звариться, викладіть його у велику ємність. 
Дрібно наріжте  цибулю і пасеруйте в сковороді до рум’яного кольору. До неї додайте терту моркву і пасеруйте все разом. Потім викладіть смажену цибулю з морквою до рису і натріть туди ж варену картоплю. Посоліть, поперчіть за смаком, додайте спеції і вимісіть до однорідної клейкої маси. Зробіть невеликі котлети і обсмажте їх в олії у сковорідці з двох сторін до рум’яного кольору. Подавайте з будь-яким салатом зі свіжих або маринованих овочів.