Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Пісний розсольник


24.03.2021

ПІСНИЙ РОЗСОЛЬНИК. 2-3 картоплини, пів склянки перлової крупи, склянка води для варіння крупи, морквина, цибулина, лавровий лист, мариновані гриби (опеньки, білі) - 200 грамів, 2 столові ложки олії, зелень петрушки,  сіль – за смаком.
Помити та почистити картоплю, цибулю і моркву. Картоплю нарізати невеликими кубиками. Залити водою і варити на слабкому вогні до готовності.
Окремо відварити перлову крупу. Її треба добре промити, всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити до готовності. Готову крупу додати в каструлю до картоплі.
Цибулю подрібнити, моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити овочі до м’якості і додати до картоплі і перлової крупи. Додати в суп промиті опеньки мариновані та лавровий лист. Посолити за смаком. Довести суп до кипіння, зняти з вогню і подавати до столу з дрібно нарізаною зеленню.
 
СИРНІ РОГАЛИКИ ІЗ ДЖЕМОМ. Яйце, 100 г цукру, 250 г сиру, 8 г розпушувачу, 100 г олії, 300-350 г борошна, джем для начинки, жовток для змазування.
Яйце збийте із цукром. Додайте сир,  олію і перемішайте. Борошно просійте разом з розпушувачем. За бажанням можете додати ванілін. Відправте борошно до яєць із сиром. Замісіть тісто, скачайте його в кулю, загорніть у плівку і покладіть в холодильник на годинку. Після закінчення часу розділіть тісто на 3 частини. Кожну частину розкатайте у коло і розріжте на 8 трикутників. Покладіть начинку, наприклад полуничне варення, можна зробити і без начинки, просто посипати корицею із цукром, згорніть рогалики. Укладіть їх на змазаний олією лист і зверху змажте збитим жовтком. Випікайте в розігрітій до 180°С духовці протягом 20-30 хвилин.