Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Публічно закликали до змін меж території України – підозрюються двоє мешканців Дніпропетровщини  


13.05.2023

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України).
За даними слідства, житель Кривого Рогу, маючи проросійські погляди, коментував публікації антиукраїнського спрямування в соціальній мережі. Він закликав розпочати озброєну боротьбу за відокремлення території Дніпропетровщини від території України за допомогою «русских братьев». 
Мешканець міста Жовті Води під публікаціями в проросійських Інтернет- спільнотах розміщував коментарі із закликами про необхідність приєднання українських міст до складу рф.
Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих коментарях підозрюваних публічних закликів до вчинення умисних дій, направлених на зміну меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.