Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Рекордна кількість опадів за всю історію метеоспостережень


26.09.2013

Наприкінці вересня та на початку жовтня дощитиме. Про це на прес-конференції заявив Анатолій Прокопенко, заступник директора Укргідрометцентру. Він зауважив, що через дощі рівень води в річках піднявся, але загрози потопів навіть у Карпатах поки що немає.

«У результаті дощів на річці Прип’ять та її правих притоках, на Сіверському Дінці рівень води піднімався на 1-12 см за добу. Але загрозливих наслідків підвищення рівня в річках ми не відзначаємо. Навіть на річках карпатського регіону, де зазвичай спостерігається багато паводків, цього разу такої загрози немає», - заявив Прокопенко.
За його словами, в Києві та в інших окремих регіонах країни очікують на найбільшу місячну кількість опадів за всю історію метеоспостережень.
Нинішній вересень за синоптичними показниками можна порівняти з другою половиною жовтня. «Бабиного літа» до середини жовтня точно не буде. Україна перебуває під впливом північного циклону з Атлантики, який визначає теперішню холодну погоду. А дощову погоду принесли південно-західні циклони. Дощитиме весь вересень та в першій декаді жовтня», - зазначив заступник директора Укргідрометцентру.
Нагадаємо, у ніч на 15 вересня в Арцизькому районі на Одещині зафіксували двомісячну норму опадів. Із берегів вийшли річки Когильник, Чага та Анчорак. Затоплено 15 сіл у Арцизькому, Тарутинському й Болградському районах. Підтоплено 600 будинків, зруйновано 53 будинки.

Оксана ХУДОЯР, «Газета по-українськи».