Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Рекордний врожай за роки незалежності


14.11.2013

По-домашньому затишна обстановка панувала позавчора у приміщенні Дніпропетровського театру опери та балету під час урочистостей з нагоди Дня працівників сільського господарства, де зібрались фермери, керівники агроформувань, фахівці хлібної ниви.

Нашу увагу привернув Анатолій Вуйчицький, Герой України, директор ТОВ «Агрофірма «Дружба» Новомосковського району. У нього – добрий настрій, адже цьогорік саме у цьому господарстві отримано чи не найвищу врожайність ранніх зернових. Саме тут застосовують новітні технології, впроваджують найсучасніші наукові розробки і втілюють їх у життя. А ось Микола Дробітько з ТОВ «Котівка» Магдалинівського району вважає, що результати господарювання були б ще вагомішими, аби не затяжні осінні дощі, які завадили своєчасно викопати картоплю. У цілому задоволений результатами роботи аграріїв Покровського району і голова райдержадміністрації Олександр Кузьменко.
- У ці дні селяни завершують збирання пізніх зернових культур. Область вже отримала 3,7 млн. тонн валового збору зерна, що є рекордним показником за роки незалежності України, - сказав у своєму зверненні голова обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков. - Найкращих результатів досягли хлібороби Новомосковського, Верхньодніпровського та Магдалинівського районів.
Він щиро привітав працівників галузі з професійним святом та нагородив кращих її представників.
А після цього до хліборобів звернулись митці сцени. І особливо селянам запам’ятався виступ народного артиста Росії Льва Лещенка, який виконав як відомі пісні, так і нові твори свого пісенного репертуару.

Павло ЯКОВЕНКО.