Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Рецепти: куліш та картопляний торт


04.05.2023

Куліш. Куряче стегенце, 4-5 картоплин, 2 морквини, 2 цибулини, 150 г пшона, 2 яйця, маленький шматочок сала.
Зварити бульйон, вийняти м’ясо, розділити на маленькі шматочки і покласти назад у каструлю. Посолити за смаком. У киплячий бульйон додати нарізану кубиками картоплю. Поки вона вариться, зробити засмажку. На салі підсмажити натерту моркву і дрібно нарізану цибулю. Пшоно промити і засипати в каструлю. Потім додати туди засмажку і варити до готовності пшона. Коли все готово, яйця розбити у мисочку, розбовтати виделкою і вилити тоненькою цівкою у киплячий суп. Якщо є копченості, їх можна трохи додати. І зелень не завадить.
Картопляний торт. Для приготування картопляного торту візьміть такі продукти: 300 г картопляного пюре, 500 мл молока, 300 г борошна, яйце, сіль.
Для начинки: 150 г тертого сиру, 150 г смаженого м’яса або ковбаси, 200 мл сметани.
Картопляне пюре збити з молоком, яйцем, борошном і сіллю. З цієї маси на олії спекти товсті млинці. Половину сиру перемішати зі 100 мл сметани. Нарізане м’ясо з’єднати зі сметаною, що залишилася. Млинці, чергуючи начинки, скласти у вогнетривкий посуд. Верхній млинець покрити залишками твердого сиру. Торт поставити в духовку, щоб зарум’янився. Розрізати, як звичайний торт. Смачного!