Поточний № 4 (1431)

16.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Рік 2012: продовження будівництва об‘їзної дороги, метрополітену, зменшення споживання енергоресурсів


02.02.2012

Ці та інші важливі для розвитку Дніпропетровщини питання були розглянуті на колегії облдержадміністрації.

ГУБЕРНАТОР Оолександр Вілкул вкотре наголосив на вагомих економічних показниках підприємств регіону, що дало змогу в 2011 році збільшити надходження податкових зборів та інших виплат до державного бюджету на 34 відсотки і які склали 27 млрд. грн. Високі показники виконання доходів дали можливість фінансувати значну кількість проектів.
У той же час з держбюджету для Дніпропетровщини виділено 3,5 млрд. грн. субвенцій, які зокрема, будуть спрямовані на виконання державних програм соціального захисту населення, продовження будівництва об‘їзної дороги на ділянці від вул. Кайдацький шлях до автодороги «Київ-Луганськ-Ізварине». Також у держбюджеті закладено залучення коштів міжнародних банків для добудови метрополітену.
Для забезпечення населення питною водою планується збудувати та реконструювати близько 35 кілометрів мереж.
Завдяки реалізації Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів щорічна економія паливно-енергетичних ресурсів становитиме понад 1,7 млрд. грн.
Олександр Вілкул також зазначив, що з метою зменшення споживання природного газу продовжиться реалізація проектів з оптимізації теплопостачання Павлограду, Вільногірська, Кривого Рогу та Дніпропетровська. Проектом передбачено переведення котелень, які опалюють об‘єкти соціальної сфери, на інші види палива.