Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Розвиток місцевих громад


22.01.2013

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод відзначив, що на реалізацію проектів місцевого розвитку Томаківщини з обласного бюджету у 2012 році було виділено понад півмільйона гривень. За його словами територіальні громади мають ефективніше залучати соціальні та бізнес-інвестиції, співпрацювати з міжнародними партнерами. І обласна влада буде сприяти розвитку такої співпраці, націленої на підвищення стандартів життя у кожному місті й селі.
За словами голови Томаківської районної ради Наталії Скрипченко, лише впродовж минулого року у рамках проекту ЄС/ПРООН та завдяки перемозі проектів територіальних громад району у Всеукраїнському та обласному конкурсах проектів розвитку місцевого самоврядування було відремонтовано три дитячих садка (у селах Настасівка, Китайгородка,Зоря), Преображенську амбулаторію, Кисличуватські ФАП та середню школу, Виводівський будинок культури, встановлено вуличне освітлення у трьох селах (Виводове, Михайлівка, Стрюківка). Завершується робота з впровадження енергозберігаючих технологій у Мирівському дитячому садку.
- У районі розвивається нова форма співпраці - соціальне партнерство, що дозволяє налагодити прозорий механізм діяльності громадських організацій та сформувати більш стійкі партнерські відносини з представниками малого та середнього бізнесу, сільськогосподарськими товаровиробниками, приватними підприємцями, для вирішення питань територіальних громад, - зазначила Наталія Скрипченко.