Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Семінар для фермерів


13.12.2018

 У Дніпропетровській облдержадміністрації пройшов семінар для фермерів. Протягом кількох годин експерти ділилися з аграріями секретами, як зробити їх бізнес успішнішим. Розповідали про зміни у правилах оподаткування, використання землі, ризики орендаря, державні перевірки та типові помилки підприємців. 
«Дніпропетровська ОДА вже давно стала  майданчиком для проведення бізнес-тренінгів. Цього разу семінар - для сільгосппідприємців. На навчання завітали представники фермерських господарств, інших агроформувань області», - розповів  заступник начальника  управління агропромислового розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Гордієнко.
Мета семінару – збільшити фінансові ресурси сільгосппідприємств. Як вирішити проблеми в сфері оподаткування, земельних, господарських і трудових відносин розповіли досвідчені експерти. 
«Нині для сільгосппідприємств головне питання – збереження землі, яка є у них в користуванні. В першу чергу, цьому присвячений наш семінар. Зокрема, зупинилися на питанні вибудовування орендних відносин», - зазначила головний редактор журналу «АгроPRO», експерт з оподаткування Ельвіра Ткачова. - Адже у цій сфері ще багато проблемних питань. Відтак, на кожному семінарі ми намагаємося  допомогти аграріям вчасно зорієнтуватися і в межах правового поля вибудувати свою діяльність.
Йшлося і про систему оподаткування для підприємств, трудове право, механізми виплати орендної плати пайовикам та ін. 
«Давно працюємо в галузі сільського господарства. Завжди цікаво почути кваліфіковану думку фахівця та поставити йому питання. Тим паче, з таких актуальних тем», - поділилася учасниця семінару, головний бухгалтер фермерського господарства «Скорук А.В.» Ірина Нестерук. 
Семінар організували Дніпропетровська ОДА та редакція журналу  «АгроPRO».