Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Сепаратизму – ні! Радості - так!


10.04.2014

У той час, коли у сусідніх східних областях (Харківській, Донецькій, Луганській) сепаратисти намагались встановити свої порядки з «федералізації» та утворення незалежних республік, у Дніпропетровську обласна влада знайшла шляхи співпраці з представниками лівих політичних партій та громадських організацій. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Борис Філатов.

«Наприклад, представники «лівого» спрямування висловили своє занепокоєння, що у військових частинах наче б то існують табори для можливої підготовки бойовиків. Тому в присутності військкому було підписано документ про те, що активістам буде надана можливість проінспектувати, в рамках чинного законодавства, ті частини, де на їх думку можливі такі табори, та переконатися, що ця інформація не більше ніж міф», - сказав він. - Також представникам лівого сектору надані всі документи, щодо створення Національного полку захисту. Для того, щоб переконати їх, що діяльність полку направлена винятково для підготовки резервістів, захисту від зовнішньої агресії, а не для вирішення внутрішньополітичних конфліктів. Після укладання угоди з шести пунктів ми отримали всі гарантії від «проросійських» активістів, що вони не закликатимуть до сепаратистських дій», - додав Борис Філатов. 
А ще заступник голови ОДА розповів про започаткування в області «Програми радості».
«Ситуація на сході складна, але ми завжди дивимося з оптимізмом у майбутнє, - зазначив він. - Людям потрібно дати свято, потрібно дати можливість спокійно гуляти з дітьми. Це набагато краще, ніж з’ясовувати стосунки на мітингах».
Борис Філатов додав, що ідею «Антидепресивної програми» дніпропетровцям підказали колеги з Черкас.
«Ми будемо робити все, щоб вже найближчим часом по суботах і неділях у містах Дніпропетровщини грали симфонічні оркестри, виступали творчі колективи, проводились різноманітні спортивні змагання і, можливо, навіть дитячі патріотичні ігри «Зірниці», - наголосив він. - Ми впевнені, що в майбутньому і «праві» і «ліві» будуть в Дніпропетровську суперничати не на площі шляхом перегукування один одного, а зовсім в інших змаганнях».