Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Школа молодого бійця


24.12.2014

«Дніпропетровщина сьогодні - зразок для всієї України. Ми повинні вміти і знати, як себе захистити від диверсійно-розвідувальних груп, бандформувань, які зараз можуть вийти на «велику дорогу». Ми закликаємо трудові колективи Дніпропетровського району об’єднатися для спільних тренувань з військово-бойової підготовки», - звернувся до керівників підприємств командир батальйону «Придніпров’я» Армен Мартиросов на семінарі-практикумі, що проходив у Дніпропетровському районі.

РАДНИК голови Дніпропетровської ОДА Борис Трейгерман додав, що ініціатива батальйону гідна поваги та повинна реалізовуватися не лише у Дніпропетровському районі.
«Сьогодні уже нікого не треба переконувати у важливості місії, яку взяли на себе добровольчі батальйони. Вони зробили все, щоб агресія проти України не поширювалась далі», – відзначив Борис Трейгерман.
Всі бійці «Придніпров’я» пройшли підготовку за участю спеціалістів НАТО і вже самі навчають військовій справі інші підрозділи. Зараз вони виступили ініціаторами короткотривалої військово-медичної підготовки для трудових колективів підприємств і закладів Дніпропетровського району. «Школа молодого бійця» розрахована на місяць. Заняття безкоштовні і проводитимуться в спортзалах і на полігонах. Новачків навчатимуть основам медичної допомоги, розповідатимуть, як евакуювати поранених з поля бою і як вижити в бою. Також навчатимуть захищати свої домівки, сім’ї, підприємства, свою техніку, свій урожай.
На семінарі були вручені Подяки громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону батальйону територіального захисту «Придніпров’я» голові облдержадміністрації Ігорю Коломойському, його заступнику Геннадію Корбану, голові Дніпропетровської райдержадміністрації Едуарду Підлубному, Ювілейному селищному голові Івану Камінському, керівнику ТОВ «Содружество» Володимиру Кононову, власнику ТОВ «Катеринославський» Анатолію Клименку, який допоміг з придбанням автобуса для батальйону.
Добре, що в цей нелегкий час є керівники та прості люди, які підтримують наших захисників на блокпостах і в зоні АТО.

Яна ОЛЕКСЮК. сел. Ювілейне,
Дніпропетровська область.