Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Сідай на український


11.04.2013

80 відсотків сільгосптехніки, на якій працюють українські аграрії – імпортна, хоча вітчизняні підприємства випускають конкурентоспроможну техніку. Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров на нараді в Кабінеті міністрів.

За словами М. Азарова, в Україні є і конструкторські можливості, і виробничі потужності, і кваліфікований персонал для розвитку сільгоспмашинобудування.
За даними прес-служби Секретаріату Кабміну, в країні працює більше 40 заводів, які спеціалізуються на виробництві сільгосптехніки і випускають понад 3,5 тис. найменувань машин. Однак для збільшення обсягів виробництва сільгосппродукції необхідно оновлювати парк сільгоспмашин та щороку вводити в експлуатацію 7,5 тис. зернозбиральних комбайнів, 35 тис. тракторів, понад 2,5 тис. посівних комплексів та іншу сільгосптехніку.
У зв’язку з цим уряд ставить завдання до 2015 року подвоїти частку сільгосптехніки вітчизняного виробництва на внутрішньому ринку, налагодити на українських потужностях виробництво найбільш складних зразків техніки, перш за все, сучасних комбайнів і тракторів.
Міністерство аграрної політики і продовольства України в рамках реалізації Державної програми активізації економіки на 2013-2014 роки має намір допомогти аграріям придбати до 4 тисяч одиниць сільгосптехніки за лізингом, повідомляє УНІАН.