Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Скажи Миколі, а він скаже Богу»


26.12.2013

Так говорили в давнину наші предки. Святитель Миколай завжди допомагав робити добро, допомагав відстоювати правду. І хоча жив дуже давно (відомо, що він був учасником першого Вселенського собору у 325 році після Різдва Христового), але складається враження, що і сьогодні він поміж нас, щоби нести радість, щоб захищати людей у дорозі і являти свою опіку всім нужденним, - такими словами митрополит дніпропетровський і павлоградський Іриней звернувся до дітей і дорослих, що зібралися у стінах Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру імені Шевченка у день Святого Миколая.

Сюди ж справді 19 грудня завітав Святий Миколай, щоб особисто привітати з чудовим святом близько 800 хлопчиків і дівчат з міст та сіл Дніпропетровщини - дітей-сиріт, дітей з багатодітних і малозабезпечених родин, дітей, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, - дітей, які потребують особливої уваги та підтримки держави.
Після привітань губернатора області Д. Колєснікова і митрополита Іринея діти поринули у чудовий світ казки, де добро завжди перемагає зло: шевченківці по-сучасному вдало представили маленьким глядачам виставу «Лускунчик» у постановці Надії Кушкової.
У цей же день запалила свої вогники і обласна ялинка в стилі hi-tech висотою в 14 метрів. Ялинка пропрацює рівно місяць до 19 січня.
Отже, новорічні свята у Дніпропетровську розпочалися. Обласний центр готує до новорічних і різдвяних свят цілий феєрверк розважальних заходів для дітей, які відбудуться у парку ім. Лазаря Глоби, у всіх театрах міста. Тож веселих новорічних Вам свят!

Яна ОЛЕКСЮК.