Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Слобожанський НВК № 1 - заслужений освітній партнер Університету ім. Альфреда Нобеля


12.12.2018

Рішенням почесної ради Дніпровського університету бізнесу і права ім. Альфреда Нобеля КЗ «Слобожанський НВК № 1» отримав почесне звання Заслужений освітній партнер, що засвідчує диплом № 0001 за підписом президента університету  Бориса Холода. 6 грудня представниця ДУЕПу Катерина Товкун вручила названий диплом і подарунок – лазерний принтер директору КЗ «Слобожанський НВК № 1» Світлані Голендяєвій.

Випускники Слобожанського НВК №1 відзначаються високим рівнем підготовки, тому з нагоди свого 25-річчя  ДУЕП ім. А. Нобеля вручає дипломи і подарунки школам, з якими співпрацює. 
На  подарунки слід чекати і  учасникам передноворічного Дня абітурієнта, який відбудеться  о 12 годині 22  грудня у Дніпровському університеті бізнесу і права. Віднедавна у ДУЕПі діють грантові програми безкоштовного навчання для абітурієнтів, які склали ЗНО на 190 і вище балів, а  також  для  золотих і срібних медалістів.
Нагадаємо, що цього навчального року студентами ДУЕПу стали 11 випускників КЗ Слобожанський НВК № 1. Цей навчальний заклад відзначається не тільки високими показниками якості навчання. Тут системно впроваджується військово-патріотична підготовка. Так до Дня Збройних сил України у закладі відбулося два значущих заходи – зустріч з воїнами АТО та змагання з кульової стрільби.
На запрошення педагога Зінаїди  Ліцукової, яка підтримує тісні зв’язки з волонтером Надією Таршин, до школи завітали учасники бойових дій – боєць добровольчого батальйону «Холодний яр», командир бойової машини Микола Плахтін і боєць  93-ої окремої механізованої бригади  Сергій Ковальчук. Вони підтвердили, що на Донбасі йде зовсім не громадянська війна, а триває збройна агресія за участі кадрових військових росіян, яких доводилось там затримувати. Хлопці розповіли, що пішли служити до війська добровільно, бо вважають це чоловічим обов’язком. До цього Микола Плахтін займався бізнесом, а Сергій Ковальчук пішов до війська відразу по закінченню школи.
 Військові завірили, що армія за цей час зміцнилася і готова до захисту держави, а ще пораділи тим позитивним змінам, які відбуваються в Україні у плані  розбудови і благоустрою територій. 
– Це так помітно, коли через рік повертаєшся і бачиш, як будуються дороги, будинки, майданчики, це при тому, що в країні йде війна! – емоційно порадів  Микола Плахтін. 
Дев’ятикласниці Альона Гладіліна і Любов Демидова подарували  воїнам-захисникам зворушливі вірші і пісні.  А коли на екрані з’явилися  документальні хроніки війни на Донбасі у супроводі пісні «Повертайся живим», дівчата і вчителі не могли стримати сліз. Відчувалося, що щира атмосфера цього спілкування не залишила нікого байдужим.  Члени команди «Джури» Надія Дубина і Світлана Дроговоз вручили солдатам квіти. Вчителі, директор школи Світлана Голендяєва  теж привітали  воїнів із Днем Збройних сил України і побажали їм переможного закінчення цієї війни, а ще обов’язково повернутися додому живими.
Світлана МАРКОВА,
смт Слобожанське, Дніпровський район, Дніпропетровська область.