Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Сільські новини» у 2023 році можна буде купити лише на пошті


08.12.2022

Наші дорогі читачі! Безмежно вдячні вам за вірність нашому виданню. Війна негативно позначилася на роботі редакції та видавництві газети «Сільські новини». Змушені були скоротити кількість виходів, бо майже вдвічі здорожчав газетний папір, який в Україні не виробляють. Хоча до 2003 року Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат постачав 32 тис. тонн газетного паперу на рік (за потреби України в 110 тис. тонн). Тоді ж сучасну папероробну машину було перепрофільовано на випуск паперу для виробництва гофротари. З тих пір український ринок заповнював газетний папір з Росії аж до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Але про відновлення виробництва газетного паперу у Жидачеві наразі не йдеться. Тепер друкарні змушені купувати газетний папір у Словаччині та інших країнах, де він значно дорожчий.
Ще одна, досить болюча проблема – доставка газети «Сільські новини» нашим передплатникам. Такої кількості скарг, які редакція отримали впродовж 2021-2022 років, у нас не було за всі 27 років видавництва газети. Пояснення поштовиків для нас не зовсім зрозумілі. Кажуть: немає поштарок, бо за таку малу зарплату люди не хочуть робить.  Але ви, шановні читачі, маєте знати, що у передплатній ціні – понад 40 відсотків  – це кошти, які забирає пошта за послуги доставки газети передплатнику. Однак дехто з наших читачів змушений сам забирати газету на пошті або просити про це сусідів. Така ситуація склалась, приміром, у Дніпрі, у відділені зв’язку № 130, у селі Водяне Нікопольського району та ін.  Тому передплату вирішили не оголошувати.
Але до редакції стали поступати численні дзвінки наших читачів, які роками передплачували і чекали на наше видання. І тепер, у ці складні воєнні часи, не хочуть розлучатися із «Сільськими новинами». Вони з недовірою ставляться до поштовиків, які говорять про відсутність  у Каталозі передплати на газету «Сільські новини» на 2023 рік.
 Дійсно, внаслідок названих причин редакція не подала заявку на внесення «Сільських новин» до Каталогу видань наступного року. Однак газета «Сільські новини» буде надходити у роздрібний продаж на поштові відділення двічі на місяць за ціною 10 гривень за примірник.  Щоб газета могла надходити і до вашого поштового відділення, вже зараз треба  попросити завідувачку відділення чи листоношу замовити через обласну дирекцію «Укрпошти» із січня 2023 року необхідну кількість примірників газети «Сільські новини». У такому разі ви зможете отримувати наше видання, купуючи її на своєму поштовому відділенні
І ще одна новина. Із січня також можна передплатити електронний 
варіант газети «Сільські новини». Для цього вам треба оплатити 
рахунок за пів року у сумі 180 гривень. 
БАНКIВСЬКI РЕКВIЗИТИ ДЛЯ ПЕРЕРАХУВАННЯ КОШТIВ 
ЗА ПЕРЕДПЛАТУ ГАЗЕТИ «СІЛЬСЬКІ НОВИНИ»:
UA9330529900000 26001140325001 у КБ «Приватбанк» м. Дніпра,
ЄДРПОУ 30997095.
Отримувач платежу: ПП «Сільські новини».
Призначення платежу: передплата газети «Сільські новини» 
на І півріччя 2023 року.
Після оплати газету можна отримувати двічі на місяць: 
1. На Вайбер (для цього повідомте на номер (095) 333 40 23 
свій номер телефону);  
2. Або ж на електронну пошту (для цього надішліть свою електронку 
на пошту редакції: snovred@gmail.com).