Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Сільська дівчина - знавець рідної мови


24.01.2018

ДПТНЗ «Дніпровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу» продовжує гідно представляти на різних конкурсах талановитих, творчо обдарованих учнів з багатьох куточків Дніпропетровщини.

20 січня у КВНЗ «Дніпровська академія неперервної освіти» відбувся ІІІ (обласний) етап VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка з метою підвищення рівня загальної мовної культури учнів, виховання в них почуття гордості за Україну і її народ, любові до рідного краю, до Великого Кобзаря.
У ІІІ етапі Конкурсу взяла участь учениця ДПТНЗ «Дніпровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу» Марина Гужва (ІІ курс, професія «Перукар. Манікюрник. Педикюрник»). Протягом чотирьох годин вона виконувала завдання у формі написання твору-роздуму або творчого есе про українські національні символи (верба. калина, явір, рушник, вишита сорочка, віночок; жовто-блакитний прапор, тризуб, гімн та ін.), найважливіші у далекі часи й актуальні сьогодні.
На творчі роздуми Маринку надихали спогади про рідне село Слов’янка Межівського району, де завжди шанували рідне слово й українську пісню, передавали з покоління в покоління звичаї і традиції. Портрет Тараса Шевченка висів у кожній селянській хаті, вбраний в український рушник. Дівчину зігрівала вишита бабусею сорочка.      
Наш юний шевченкознавець – Марина Гужва поповнює скарбницю здобутків Дніпровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу. Майбутній професіонал сучасного села, - всебічно розвинена і цікава людина, залюблена у свою справу і рідну Україну.
Наталія БІДНОВА,
учитель-методист 
ДПТНЗ «Дніпровський центр
професійно-технічної освіти 
туристичного сервісу».