Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Сонячний «центр»


10.10.2013

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков взяв участь у відкритті сонячної електростанції «Солар» у місті Підгородному Дніпропетровського району. За попередніми даними, вона вироблятиме понад 6,62 мВт електроенергії на рік. Це дозволить забезпечити електрикою близько тисячі домогосподарств.

«Солар Парк Підгородне» - вже друга сонячна електростанція в області (перша діє в Орджонікідзе). При її зведенні застосовувались і матеріали вітчизняного виробництва. Станція використовує передові технології сонячної енергетики, має ряд поворотних батарей, які «слідкують» за сонцем протягом дня.
- Будівництво сонячних електростанцій та перехід на альтернативну енергетику - це світовий тренд, - підкреслив Дмитро Колєсніков. - Як відомо, країни Європи сьогодні все активніше використовують енергію сонця і вітру. Для нашої країни це ще й питання енергетичної безпеки. Чим активніше в Україні будуть розвинуті альтернативні джерела енергії, тим меншою буде наша залежність від імпортного газу та інших енергоносіїв. До того ж, альтернативні джерела енергії, як відомо, є екологічно чистими. Запуск такої електростанції скоротить викиди в атмосферу до 3 тисяч тонн на рік.
Дмитро Колєсніков також підкреслив, що станція побудована за рахунок вітчизняних інвестицій, які склали 17,2 млн. грн. На об’єкті буде створено 16 нових робочих місць. А згідно з інвестиційним проектом будівництва третьої черги потужності «сонячної» станції ще зростуть.
- Ми прагнемо того, щоб Дніпропетровщина стала одним з провідних центрів альтернативної енергетики в країні, - наголосив Дмитро Колєсніков.