Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Спомин про Олександра Неопрятного


10.11.2021

Олександра Неопрятного я знав ще з часів, коли потужну агрофірму «Наукову» очолював Микола Агафонов. Його ще тоді, колишнього інженера-гідротехніка радгоспу імені Орджонікідзе, Микола Іванович розгледів і призначив директором сільгосппідприємства «Горьківське». Після розвалу агрофірми «Наукова» Олександр Неопрятний працював керівником різних сільгосппідприємств. Допоки у 2013 році створив власне фермерське господарство «Агро Ника».
Років з десять тому при зустрічі він з радістю розповідав, що переміг онкозахворювання після курсу хіміотерапії, проведеної в Ізраїлі. З сумом тоді повідомив, що через хворобу та  безгрошів’я, дружина його кинула. 
На місцевих виборах 2020 року жителі новоутвореної Миколаївської громади Дніпровського району обрали Олександра Неопрятного своїм головою, оскільки він був дійсно «своїм» – народився у селі ім. Орджонікідзе (тепер Новотаромське), де закінчив школу, а пізніше – Дніпропетровський сільгоспінститут. 
Остання зустріч з Олександром Васильовичем була у вересні цього року на селищі Слобожанському, де він останніми роками мешкав. Із захопленням розповідав про роботу у Миколаївській громаді, свої плани на наступну сесію сільської ради.  Він також з гордістю говорив про свого сина Віталія Неопрятного, який очолює КП «Аульський водовід».
5 жовтня Олександру  Неопрятному виповнилося 59 років. 7 листопада підступна хвороба забрала його життя. Світла пам’ять світлій людині.
Олексій ГУДЕНКО. 
На знімку: Олександр Неопрятний (зліва) під час святкування Дня села.