Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Сто днів губернатора


01.05.2015

Під час своєї першої прес-конференції на посаді голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко розповів, зокрема, про кадрові призначення, які очікуються найближчим часом, вирішення питань соціального захисту населення, будівництво доріг, безпеку жителів області на травневі свята.

Кадрові рішення:без глобальних змін

Всі кандидатури на посади заступників голови ОДА проходять погодження в Адміністрації Президента та Кабінеті міністрів України. Валентин Резніченко зазначив, що майже не змінював команду заступників, яка раніше вже працювала в Дніпропетровській облдержадміністрації

«Глобальних змін не відбулося. Практично всі, хто працював, працюють на місцях. Пані Тимчук я подав на заступника губернатора-керівника апарату. Пан Олійник з нами працює, я б хотів, щоб він був моїм першим заступником», - наголосив він.

Також на розгляд подані кандидатури Олега Кужмана, який зараз виконує обов’язки першого заступника голови ОДА, та Володимира Пруцакова, який претендує на вакантне місце в сфері ЖКГ.

Крім цього, погодження проходять кандидатури на посади голів райдержадміністрацій.

100 відсотків пакетів документів на оформлення субсидій направлені мешканцям

«Ми будемо роз’яснювати, як заповнювати ці декларації. Будуть виступи на телебаченні, буде інформація в газетах. Ми будемо займатися соціальними питаннями. Люди – це мій перший пріоритет», - наголосив Валентин Резніченко.

Станом на 28 квітня 2015 року до департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації вже надійшло 7 180 заяв та декларацій від мешанців регіону на отримання субсидій. Це вдвічі більше, ніж було на минулому тижні.

Під час прес-конференції голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко продемонстрував інформаційні листівки щодо надання субсидій, що будуть надіслані до всіх міст та районів регіону.

Нагадаємо, що цього року система надання субсидій була кардинально змінена – зменшена кількість документів (лише декларація та заява) та вперше в історії України пакет документів на оформлення субсидії надсилається в кожну домівку особисто.

Дорогу від Царичанки до Решетилівки добудують

Для того, щоб замкнути трасу на Київ, на Дніпропетровщині планується добудувати частину дороги – від Царичанки до Решетилівки.

«З «Укравтодором» ми плануємо добудувати частину дороги, яка починається від Царичанки і закінчується в Решетилівці. Виявилось, що там недостатньо проектної документації. Ми зараз цим займаємось. Всі обласні дороги будуть фінансуватися відповідно до прийнятого обласного бюджету, гроші на це є, казначейство працює. Погодні умови вже дозволяють, а тому після травневих свят розпочнуться ремонтні роботи», – сказав Валентин Резніченко.

Дорога «Дніпропетровськ – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка» належить до державних доріг регіонального значення. Має загальну протяжність 96,6 км, інтенсивність руху – майже 7,5 тисячі автомобілів на добу. По проекту для будівництва дороги необхідно 798,9 мільйона гривень. Частина коштів буде виділена з обласного бюджету, решта – з коштів Європейського банку.

Зведення фортифікаційних споруд

«На сьогодні ведуться роботи з будівництва 49 фортифікаційних споруд. 23 з них - це перша лінія оборони. На це з держбюджету було виділено 120 мільйонів гривень. З них 39 мільйонів гривень ми вже отримали», - повідомив Валентин Резніченко.

Ще до травневих свят силовики перейдуть на підвищений рівень бойової готовності

Для того, щоб організувати повну безпеку жителів регіону на травневі свята, з 30 квітня всі силовики Дніпропетровщини будуть переведені у стан підвищеної бойової готовності. До роботи будуть залучені сили Національної гвардії, СБУ, батальйони «Дніпро-1», «Кривбас», спецпідрозділ «Грифон» та інші.

Такий же рівень безпеки буде підтримуватися 8 і 9 травня.

«На сьогодні Дніпропетровщина повністю захищена. В області знаходиться штаб оперативного командування «Схід». Держава та обласна влада готові захистити своїх жителів. Ми не допустимо, щоб щось зіпсувало свята. Проте я всіх дуже прошу, не провокувати один одного та бути відповідальними», – зазначив Валентин Резніченко.