Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Стратегічний напрямок


17.11.2011

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів робочу нараду в рамках розвитку регіонального агропромислового кластеру щодо збільшення обсягів сільськогосподарського виробництва та переробки сільгосппродукції в області. Зокрема, щодо створення умов для збільшення обсягів переробки соняшнику і виробництва олії.

НАРАДА відбулася на базі Дніпропетровського олійно-екстракційного заводу, який виробляє соняшникову олію під брендом «Олейна» та входить до складу американської компанії «Бунге».
- Перед підприємством стоїть завдання довести переробку соняшнику до 500 тисяч тонн на рік. І обласна влада готова надати в цьому сприяння, адже це додаткові робочі місця і надходження до місцевого бюджету. Тим більше, що за 2010-2011 роки підприємство вклало понад 3,3 млн. доларів у модернізацію свого виробництва, а наступного року планує вкласти ще майже 3 млн. доларів, – сказав Олександр Вілкул.
Тож у рамках розвитку сільськогосподарського кластеру області губернатор дав доручення відповідним службам у рамках чинного законодавства прискорити процедуру виділення земельної ділянки площею 2,3 га в сел. Мирному м. Дніпропетровська під розширення виробничих потужностей олійно-екстракційного заводу. На цьому майданчику планується поставити елеватор, сховище для олії, сушарню і сепаратори для очистки насіння. Завдяки цьому буде збільшено обсяги переробки соняшнику на підприємстві майже на 20 відсотків – до 500 тис. тонн на рік. Також буде створено 35 додаткових високооплачуваних робочих місць, на які в тому числі буде влаштовано молодих спеціалістів – випускників профільних вишів – Дніпропетровського державного аграрного університету та Українського державного хіміко-технологічного університету. Середня зарплата на підприємстві становить 5212 грн.
- Нам необхідно змістити акценти – Дніпропетровщина має експортувати не сировину, а бути лідером з виробництва готової натуральної харчової продукції високої якості для забезпечення регіонального, національного і світового ринків. У даному разі – високоякісної соняшникової олії, - підкреслив губернатор.