Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Стрітення Господнє


13.02.2013

Це свято входить в християнський календар як один із найзначніших пам’ятних днів, які відзначаються усім християнським співтовариством протягом майже двох тисячоліть і стоїть поряд з Різдвом Христовим, Хрещенням Господнім, Великденем.

ПОДІЯ, яка відзначається 15-го лютого, на 40-ий день після того, як Христос був народжений Дівою Марією більше двох тисячоліть тому, нерозривно пов’язана з непорушними традиціями і знаходиться в частині закону, який передав сам Бог. Священний обряд, що чиниться батьками немовляти, який став первістком чоловічої статі в кожній юдейській родині, котра шанує закон Божий, наказує його принесення до Святилища для вірного представлення перед Господом. Це відбувається також і в пам’ять про позбавлення від поразки ізраїльських первістків в ніч виходу євреїв з Єгипту, а також переслідує своєю метою закінчення обряду остаточного очищення матері малюка. При вчиненні даного обряду передбачається принесення матір’ю немовляти жертовного однорічного ягня або двох молодих голубів. 
Вперше свято Стрітення Господнього в історичних документах згадується вже в IV столітті нашої ери. Це був день, який завершував цілий сорокаденний святковий цикл з дня Різдва Христового. У християнські календарі він увійшов й тому, що подія, яка згадується в цей день, є не тільки знаковою, але й одною з ключових моментів, які свідчать про високу місію, яку поклав Бог на Ісуса Христа.
У цей День ми вітаємо всіх християн із Великим святом! Бажаємо всім Божих благословінь та розради.