Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Сучасні афери


24.05.2012

ПЕРША БРИНЗА – КОМОМ

В одному із сіл Ярмолинецького району співробітники міліції припинили діяльність підпільного цеху з виробництва молочної продукції.
Є така приказка, що перший млинець – комом. На Хмельниччині у власника підпільного цеху з виробництва молочної продукції комом, так би мовити, вийшла перша бринза. Спів робітники обласного управління УБОЗу разом з оперативниками Ярмолинецького райвідділу міліції та державної ветеринарної служби провели перевірку приватного підприємства, розташованого в одному з сіл району. Приватна сироварня, яку тримав 50-літній житель обласного центру, працювала у приміщенні колишньої колгоспної пекарні. Виробництво бринзи тут відбувалось без будь-яких дозвільних документів і в антисанітарних умовах. Не було й ніяких документів, які б підтверджували якість молочної продукції, з якої виготовляли сир. Під час огляду приміщення правоохоронці виявили 65 головок бринзи загальною вагою 55 кілограмів. Це була перша партія бринзи, яку планував реалізувати підприємець, але вийшло як з отим першим млинцем. За порушення ветеринарно-санітарних норм власника цеху притягнуто до адміністративної відповідальності і накладено штраф.

ЧЕРЕЗ ДАХ

Зловмисники викрали зі складу фермерського господарства більше дев‘яти тонн збіжжя.
У Маловисківському районі Кіровоградської області троє молодиків вирішили покращити своє фінансове становище за рахунок місцевого фермера. Фермер орендував складські приміщення у промзоні Малої Виски, де й зберігав зібраний врожай, чекаючи, вочевидь, на більш прийнятну ціну. Молоді люди знали, що цей склад на околиці райцентру погано охороняється, тож з урахуванням цієї обставини розробили план крадіжки. Один зі зловмисників жив неподалік від складських приміщень, тож саме у нього вирішили зберігати вкрадене збіжжя. Якось вночі крадії розібрали частину складського даху й через цей отвір проникли у приміщення. Транспорту молодики не мали, тож викрадене збіжжя носили у схованку на спинах. За дві ночі вони викрали 7 тонн насіння соняшнику, 2 тонни кукурудзи, 500 кілограмів посівної сої. Частину здобичі крадії продали оптовим покупцям, частину виміняли на соняшникову олію. Проти зловмисників порушено кримінальну справу за ознаками частини 3 статті 185 – крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення чи сховище. Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

СИВИНА В БОРОДУ…

Пенсіонера обікрали молоді жінки, з однією з яких він мав до цього романтичні стосунки.
До Бершадського райвідділу міліції Вінницької області звернувся 65-річний пенсіонер із заявою про крадіжку. Як повідомив заявник, з його домоволодіння зникли 2600 гривень і мобільний телефон. Перед цим до нього заходила в гості знайома жінка з подругою. Саме після їхнього візиту зникли гроші й мобілка. Через кілька годин оперативники знайшли і затримали підозрюваних. Ними виявились подруги 27 і 30 років. Затримані зізнались у скоєнні крадіжки, зазначивши, що викрадені гроші витратили на продукти харчування. А відбувалось все ось як. Зустрівши подруг у магазині, пенсіонер запросив їх до себе в гості. Одну з жінок він добре знав, бо мав з нею до цього романтичні стосунки. Як говориться, сивина в бороду – біс у ребро. У магазині вони купили продукти, випивку та й попрямували в гості до пенсіонера. Той за столом не розрахував сили, тож, хильнувши спиртного, швидко сп‘янів. Подруги цим скористались і, знайшовши у шафі схованку, скоїли крадіжку грошей і мобільного телефону. Тепер їм доведеться відповідати за скоєне.

Олександр Юрченко.