Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Сварог Вест Груп» у європейській асоціації «Дунайська Соя»


23.04.2015

25 березня 2015 року у Відні відбулося засідання та В2В форум Європейської Асоціації «Дунайська Соя». Асоціація налічує 170 членів із 15 країн Європи. Діяльність організації реалізується в рамках європейської стратегії у напрямку об’єднання всіх учасників європейського ринку не-ГМО сої – виробників, переробників, споживачів, торгівельних мереж, науково-дослідних інституцій, з метою забезпечення розвитку ринку не-ГМО сої у Дунайському регіоні, розвитку міжнародних селекційних, дослідницьких програм, програм моніторингу та контролю, посилення бізнес-відносин на етапах виробничо-збутового ланцюга, а також стратегій протеїнової безпеки Європи.
Учасниками зустрічі стали 58 компаній із Європи, які є виробниками, переробниками, споживачами, науково-дослідними установами, діяльність яких пов’язана з виробництвом та використанням не-ГМО сої. Під час Форуму було організовано виставкову презентацію компаній-членів Асоціації, в рамках якої учасники заходу мали нагоду краще познайомитись з можливостями кожного та налагодити ділові стосунки. Також у ході форуму був проведений науково-практичний семінар на тему комплексу заходів у системі захисту сої.
На початку 2015 року корпорація «Сварог Вест Груп» стала першим представником агровиробників сої України серед дійсних членів Асоціації «Дунайська Соя» .
– Ми займаємося виробництвом не-ГМО культур, в тому числі реалізовуємо програми із вирощування високоякісної сої без вмісту ГМО. У цьому нам допомагають власноруч розроблені та адаптовані технології, що суттєво впливають на якість та врожайність. При цьому ми отримуємо стабільно високі показники урожайності (у 2014 році середня урожайність становила 3,8 т/га) та товарну сою високої якості. Висока якість продукції, сприятливі географічні, кліматичні умови та значні об’єми виробництва роблять корпорацію «Сварог Вест Груп» ефективним бізнес-партнером. При правильному застосуванні технологій та контролю якості від етапу підготовки насіння до доробки товарної продукції для комерційних партій агровиробники не-ГМО продукції (відносно до виробництва неконтрольованої на вміст ГМО сировини) можуть отримувати значно кращі виробничі та фінансові результати, відкривати нові ринки та встановлювати ефективне бізнес-партнерство. Саме участь в Асоціації та відвідування таких заходів дозволяє краще розуміти тенденції європейського ринку не-ГМО сої та продуктів її переробки, налагоджувати взаємовигідні партнерські стосунки, а також бути не стороннім спостерігачем, а безпосереднім учасником ринкових процесів, розвиватись разом з ринком, – говорить Андрій Гордійчук, голова правління корпорації «Сварог Вест Груп».
Базисом євроінтеграційних процесів України в аграрній галузі є саме безпосередня присутність вітчизняного агробізнесу на європейському аграрному ринку, як з можливістю активної участі в профільних європейських аграрних асоціаціях та організаціях, так і виробництвом та постачанням сільськогосподарської продукції високої якості, що відповідає європейським стандартам та вимогам.