Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Така ось задача


31.03.2019

Впродовж 33 років працювала завідувачем сільського клубу та бібліотекарем. А ще була членом виборчої комісії – відповідала за виборців, які неспроможні дійти до виборчої дільниці. Пролетів час. На місці нашого клубу тепер насіннєвий склад, а я у свої 80 років тепер сама стала неспроможною прийти на виборчу дільницю. Три роки тому у мене стався інсульт. По хаті понад стінкою пройтися ще можу, а ось на виборчу дільницю, яка в чотирьох кілометрах від нашого дому, ні я, ні мій чоловік, який теж хворіє, навряд чи доберемося. 
Минулої п’ятниці наша соцпрацівниця розповіла мені, що треба зробити, аби проголосувати вдома: подати заяву, написану від руки, до місцевої виборчої комісії та додати до неї довідку з медустанови, яка підтверджує постійну або тимчасову нездатність до пересування. І тоді я збагнула, що це – фантастика! Віднести заяву до виборчої комісії – нікому, взяти довідку з медустанови – ще більша проблема, оскільки жодного лікаря впродовж трьох років у мене не було. Таких неспроможних по нашому селі близько півтора десятка. Невже ми нікому не потрібні? Не хочеться вірити в це, але так воно і є. Дуже боляче це усвідомлювати.
Ганна КУЧЕРЕНКО,
с. Любомирівка, Верхньодніпровський район,
Дніпропетровська область.
Від редакції.
Вже у неділю, у день голосування 31 березня, до редакції знову зателефонувала пані Ганна і з сумом повідомила, що вона так і не змогла проголосувати.  На виборчій дільниці її чоловіку сказали, що потрібна довіка від лікаря з печаткою. За словами Ганна Кучеренко, лікар відмовився приходити до хворої пацієнтки, аби засвідчити її неспроможність дійти до виборчої дільниці.
А вже за годину Ганна Миколаївна знову зателефонувала до редакції і з радістю повідомила, що члени виборчої комісії знайшли можливість приїхати до неї додому, аби жінка проголосувала. Ось так ця ситуація вирішилася.
Нам залишається лише побажати пані Ганні доброго здоров'я!