Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Трави, які допоможуть очистити нирки


28.09.2016

Вода необхідна для виведення рідин з організму та підтримки нирок здоровими. Настої лікарських трав допоможуть нам вивести зайву рідину з організму.

ПЕТРУШКА

У петрушці міститься багато апіолу й міристицину - сполук, які мають сечогінний ефект. Ця рослина допомагає вивести з організму зайву рідину. Крім того, петрушка знищує хвороботворні мікроорганізми, які живуть у сечостатевій системі.

Щоб очистити нирки за допомогою петрушки, приймайте по дві чашки настою щодня протягом тижня. Для його приготування скип’ятіть чашку води й додайте до неї ст. л. здрібненої петрушки. Залиште настоюватися на 5 хвилин, процідіть і випийте.

Щоб підсилити вплив петрушки на організм і почистити нирки, змішайте її з медом і лимоном. Вам знадобиться: 1/4 чашки соку петрушки, 1/2 чашки води, трохи меду, лимонний сік.

Змішайте всі інгредієнти й приймайте цей засіб 2 рази на день протягом 2 тижнів.

КУЛЬБАБА

Завдяки сечогінному ефекту, корінь кульбаби рекомендується для очищення печінки й нирок. Ця рослина допомагає позбавити організм шлаків і токсинів, які накопичуються в крові, а також заспокоює сечостатеву систему.

Щоб отримати з кульбаби максимум корисних властивостей, приймайте по 2 чашки чаю щодня протягом 2 тижнів. Щоб приготувати чай, кип’ятіть 2 чашки сушеного кореня кульбаби разом з чашкою води протягом 5 хвилин. Зніміть з вогню, залишіть на 10 хвилин, процідіть і випийте.

ЛОМИКАМІНЬ

Ця рослина, як можна здогадатися з назви, використовується для розчинення ниркових каменів, має сечогінний ефект і допомагає очистити сечовивідні шляхи.

Скип’ятіть 1,5 ст. л. цієї рослини в чашці води. Зніміть з вогню, накрийте кришкою й залиште на 10 хвилин.

Приймайте по одній чашці зранку натще і по дві чашки протягом дня.

КРОПИВА

Кропива має сечогінний ефект, допомагає очистити нирки й вивести з організму шлаки. Її властивості полегшують ниркову екскрецію і сприяють виведенню шкідливих речовин з організму, нормалізуючи обмін речовин.

Крім того, регулярний прийом кропиви допомагає перемогти небезпечні для нирок бактерії.

Щоб приготувати настій з кропиви, залийте 2 ч. ложки сушеної або свіжої кропиви гарячою водою, накрийте кришкою й залиште на 10 хвилин.

Процідіть настій, додайте до нього мед за смаком і пийте 2 рази на день протягом 2 тижнів.

Зверніть увагу: цей настій варто приймати тільки під наглядом лікаря, тому що він може порушувати дію ліків, що розріджують кров, знижують тиск і борються з діабетом.

ПОЛЬОВИЙ ХВОЩ

Ця рослина дуже часто використовується для лікування захворювань нирок і сечового міхура. Вона має сечогінний ефект, тобто збільшує кількість сечі, що сприяє своєчасному виведенню токсинів і шкідливих речовин з організму.

Хвощ містить антиоксиданти та запобігає розвитку небезпечних захворювань, підтримуючи нирки здоровими.

Настій з польового хвоща готують так: скип’ятіть чашку води з додаванням 1-3 ч. ложки сушеного або свіжого польового хвоща. Накрийте каструлю кришкою, залиште настій на 10 хвилин, процідіть та приймайте два-три рази на день.