Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Травневий сюрприз для боржників


30.03.2016

Заступник мера Дніпропетровська, директор департаменту комунального господарства і капітального будівництва Михайло Лисенко на прес-конференції в інформагенції «Дніпро Пост» повідомив про великі суми заборгованостей за комунальні послуги серед міського населення. Станом на 28 березня накопичено величезні борги: «Міськводоканалу» - 176 млн. гривень, «Теплоенерго» - 63 млн. гривень, «КОМЕНЕРГОСЕРВІСУ» - 65 млн. гривень, «Теплотрансу» -       47 млн. гривень, «Дніпропетровським міським тепловим мережам» - 319 млн. гривень.

ЯК ЖЕ боротимуться зі злісними неплатниками, які роками не платять і накопичили від 8 до 25 тисяч боргу? Відбиратимуть квартири? Ні, це крайній захід. І цим займатиметься виконавча служба за рішенням суду. Поки що міська влада вирішила зіпсувати злісним неплатникам травневі свята. До списку потрапили 385 заможних боржників, які відпочивають за кордоном, їздять на дорогих авто, при цьому не сплачують за комунальні послуги. Вони просто не зможуть покинути територію України через певні прикордонні пункти.

- Думаю, на травневі свята організуємо знімальну групу і поїдемо в аеропорт, де будемо слухати обурені вигуки, крики. За 1-2 дні до початку травневих свят ми, можливо, опублікуємо прізвища, – сказав Михайло Лисенко.

- Стягнення заборгованості буде проходити у правовому, але агресивному руслі. Це не торкнеться людей, які не можуть платити з якихось реальних об’єктивних причин. У нас є 2 категорії громадян, у яких складне фінансове становище, - це пенсіонери та молоді сім’ї з дітьми. У них є борги, але видно, що люди регулярно здійснюють оплату за комунальні послуги. І ні в кого не підніметься рука позбавити майна пенсіонера або когось ще. Ми не говоримо про борг у 800 гривень, коли люди заборгували за 2-3 місяці. Мова про тих, хто не платить роками. А то виходить, що наші пенсіонери недоїдають, економлять на всьому і платять регулярно. А є люди, які можуть це робити, а не хочуть. Складено список 385 найбільших боржників, мінімальна сума заборгованостей склала 8 тис. грн. До цього списку не потрапив жоден пенсіонер, жоден студент, жоден простий робітник.

- Є різні методи оплати боргу. Можна реструктурувати борг, тобто скласти графік і розписати цей борг, наприклад, на два роки. За умови регулярного поетапного погашення заборгованості ніякі санкції застосовуватися не будуть, - наголосив Михайло Лисенко.

Яна ОЛЕКСЮК.