Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Цибуля при застудних захворюваннях


03.02.2022

Її застосовують для профілактики
і запобігання застудних захворювань.  
Якщо ви застудилися, то потрібно натерти на тертці три середніх цибулини, при цьому відвертатися і затискати ніс не варто, потрібно прийняти всю кількість фітонцидів, що виділяється з цибулин. Зробивши свіжоприготовлену кашку, її варто вдихати 5-7 хвилин,тим самим виганяючи застуду.
Якщо ви промочили ноги, варто віджати цибулинний сік, додавши в нього одну столову ложку соку лимонного. Після цього потрібно помістити суміш у банку і закрити кришкою, щоб вона не видихалася, поставити в холодильник. Щодня потрібно розводити одну чверть столової ложки суміші з 50 мл теплої води і приймати такий коктейль три-чотири рази на день. 
Якщо людина все-таки застудилася ґрунтовно, то їй потрібні інгаляції, для чого варто залити окропом три столові ложки квіток лікарської ромашки, прокип’ятити п’ять хвилин, процідити, відразу ж додати суміш лимонного та цибульного соку. Потім накритися щільним матеріалом або рушником і подихати над посудиною із приготовленою сумішшю протягом п’яти-семи хвилин. 
Крім застудних захворювань, цибуля добре діє на шлунково-кишковий тракт. Так, якщо існує загроза запорів або запальних захворювань жовчного міхура, то варто приготувати цибульний коктейль. Для готування коктейлю береться сто грамів цибульного соку, сто грамів соку буряка, додаються дві ложки лимонного соку, усе перемішується. Таку суміш потрібно приймати три рази на день, з розрахунку 30 мілілітрів коктейлю на півсклянки теплої води. 
При проблемах з нирками, сечовивідною системою може допомогти комбінація соку лимона, цибулі і здрібнених коренів селери, все це береться в рівних пропорціях і приймається по 150 мілілітрів, розведених третиною склянки теплої води, тричі на день перед їжею. Лікування – впродовж чотирьох тижнів. 
 
ШАНОВНІ ЧИТАЧІ!
Перед тим, як застосовувати той чи інший метод лікування засобами народної медицини,
обов'язково проконсультуйтеся зі своїм сімейним лікарем.