Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Ціни на соціальний хліб залишатимуться стабільними


07.04.2014

Це стало можливим завдяки підписанню за участі Дніпропетровської облдержадміністрації меморандуму між хлібозаводами та Аграрним фондом, а також меморандуму між хлібозаводами та мережами супермаркетів. Про це під час брифінгу повідомив виконувач обов’язків заступника голови - керівник апарату облдержадміністрації Геннадій Корбан.

Геннадій Корбан зазначив, що утримувати стабільні ціни на хліб в регіоні дозволять дві складові: 
«В Україні існує Аграрний фонд, який отримував гроші з бюджету і за ці гроші робив певні закупівлі у сільгоспвиробників. Раніше він розподілявся несправедливо. Тепер всі відповідно до своїх потреб зможуть отримати з Аграрного фонду недороге зерно для того, щоб його переробити на борошно. За рахунок цього ми попросили всіх виробників соціального хліба не піднімати ціни на нього як мінімум на найближчий період - до літа».
Друга умова підтримання стабільності цінової ситуації на хліб в області – чітко налагоджений механізм співпраці між хлібозаводами та мережами супермаркетів. Основна проблема полягала в тому, що магазини затримували оплату виробникам за реалізований хліб – вона здійснювалася в терміни від 40 до 90 днів. Це значно вповільнювало діяльність підприємств.
«Ми запросили представників супермаркетів. Вони також підписали меморандум за участю облдержадміністрації про те, що саме за хліб по одній позиції оплата хлібозаводам здійснюватиметься протягом 14 днів. Що це дає? Ви самі розумієте, це оборотні гроші для хлібозаводів», - підкреслив Геннадій Корбан.